spoed contact disclaimer home
home
praktijk
spreekuurtijden en telefoonnummers
lokatie
huisartsen
assistentes
praktijkverpleegkundige
zorg
consult huisarts
onderzoekjes en controles
kleine handelingen
herhaalrecepten
reisconsult
nieuws en links
praktijknieuws
medische informatie
gezond leven
organisaties en instellingen
 
  Reisconsult  
     
 

Voor veel reisbestemmingen worden vaccinaties en/of medicijnen geadviseerd, soms is vaccinatie zelfs verplicht. Laat u dus tijdig (minstens 6 weken voor vertrek) informeren over het land waar u naar toe reist..

Intakeformulier reisconsult en afspraak maken
Wanneer u informatie over vaccinaties en reisadviezen wilt hebben, kunt u ons online-reisvaccinatieformulier invullen en versturen.
Aan de hand van het ingevulde formulier zullen wij uitzoeken welke medicijnen en/of vaccinaties u nodig heeft. Binnen 1 week neemt de praktijkverpleegkundige telefonisch of per mail contact met u op voor het maken van een afspraak voor een reisconsult. Tijdens uw consult krijgt u dan de vaccinaties en/of recepten en daarnaast adviezen voor uw reisbestemming.

Landelijke richtlijnen
Wij maken bij onze reisadvisering gebruik van de landelijke richtlijnen en informatie van het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersvaccinering(LCR).
Een van onze huisartsen, Jeroen Pieters, is geregistreerd als reizigersgeneeskundig huisarts.

Kosten
Aan het reisconsult zijn kosten verbonden. Hierbij inbegrepen is een inentingspaspoort. De assistente kan u hierover verder informeren.

Meer informatie: www.lcr.nl

Geneesmiddelen mee op reis
Wanneer u op reis gaat en een geneesmiddel meeneemt dat onder de opiumwet valt moet u hiervoor een officiële verklaring aanvragen. Onder de opiumwet vallen o.a. slaap- en kalmeringsmiddelen, morfine en ADHD middelen.
Meer informatie hierover kunt u vinden op de Farmatec site.
Bent u via MijnGezondheid.net aangesloten op onze praktijk, dan kunt u zelf voor uw gewone medicamenten een medicijnpaspoort uitprinten.